22 септември 2009 г.

Салата с миди и риба


Продукти:

200 г. миди /само ядките/
200 г филе от солена риба /маринована
200 г сладка царевица от консерва
1 краставица
2 домата
1 средна глава лук
1 глава чесън

1 лимон
50-60мл зехтин
2-3 щипки сол
20-30мл балсамов оцет

няколко маслини

Приготвяне:
Краставицата и обелените домати се нарязват на дребни кубчета.
Почистения лук и скилидки чесън - на ситно.
Рибата се почиства от кожата и също нарязва на дребни хапки.
Сокът от лимона, зехтина, солта и балсамовия оцет се поставят в малко бурканче, затварят с капаче и разклаща добре за 10-на сек.
Всички продукти се смесват в дълбока купа. Залива се с готовия дресинг, завива със свежо фолио и прибира за час в хладилник, като през това време се разбърква 1-2 пъти.
Салатата се разпределя в 2 чинии. Поставят се по няколко маслини и още кубчета лимон по желание. Продуктите са достатъчно овкусени, залива се с отделения дресинг по желание.

Това е - много свежа и "ароматна" салата, с която може и да се нахрани човекsmile1

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...