9 септември 2009 г.

Панирани пъдпъдъци




Какво ни трябва smile1

Пъдпъдъци - колкото повече - толкова повече.
Галета, яйца и мазнина за пържене, подправки

Как да ги приготвим ли?

Пъдпъдъците се измиват, подсушават и почистват от големите кости на ребрата.
Всяко едно се поставя между два пласта свежо фолио /или в торбичка/ и удря върху двете по-дебели части месо с чукче за пържоли. Така се изтънява месото им  и няма опасност да остане сурово месо вътре.
Посолява, подправя се на вкус - черен пипер, малко майорана или мащерка и накисва за 30-40 мин. в бира или бяло вино - не много, 100 мл са достатъчни.
Отцеждат се, подсушават се.
Потапят се последователно в разбити яйца, галета и пак яйца.
Следва пържене на маслена баня и отцеждане от мазнината.

Съвет: Ако се поставят да се отцеждат на кухненска хартия, долната страна се задушава от хартията. Затова, по препоръка на един чудесен водещ чужденец от кулинарно предаване вече оставям да се отцеждат на решетка, поставена върху чиния. Така и долната част на панираното месо остава хрупкава. thumbup
 

5 коментара:

  1. Престани с тези пъдпъдъци най-сетне.Ужасно ме дразниш вече.Докато дойдеш до София вече ще сте ги изяли както сте ги захванали.И ще видиш тогава една солена риба....най-официално те заплашвам.

    ОтговорИзтриване
  2. Упс.
    Стресна ме. Обещавам да минем на гУргулици тези дни ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Пепи, много апетитно изглеждат пъдпъдъците.
    А съвета е много полезен и важи за всякакви панировки, затова благодаря, че сподели хитринката с нас.

    Поздрави, Таня

    ОтговорИзтриване
  4. Olá amiga!
    Conheci seu cantinho e é tudo de bom!
    Lindo, criativo, nutritivo e muito
    delicioso...
    Parabéns pelo seu trabalho!
    Espero você em:
    magiadaines.blogspot.com
    Um ótimo começo de semana!
    Beijinhos carinhosos.
    Itabira - Brasil

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...