6 ноември 2009 г.

Чорба от агнешки дреболии


Продукти:
500 гр. агнешки дреболии (комплект)
300 гр. чисто агнешко месо без кост
олио и масло по 50гр.
2 връзки пресен лук
по половин връзка джоджен/гьозум и магданоз
1 с.л червен пипер
1 с.л. кисело мляко
1 с.л. брашно
1 ч.л. черен пипер
1 яйце
100 гр  ориз
сол на вкус



Приготвяне:
· Агнешките вътрешности се измиват добре под течаща вода, попарват се с вряла вода и се нарязват на дребно.
· Месото се почиства от кости и ципи, нарязва ситно, попарва се с вряла вода и изцежда.
· Дреболиите и месото се заливат с около литър гореща вода. Отпенват се при нужда.
· Прибавят се ситно нарязания лук и олиото, посолява се. Оставя се да къкри до омекване на месото. Прибавя се измития ориз и оставя още 10 мин. да поври.
· Магданоза и джоджена се нарязват на ситно, Прибавят се към чорбата и отмества от котлона /Щипка от джоджена се оставя да се прибави със застройката/.
· Яйцето се разбива с брашното и  киселото мляко.
· Застройва се, прибавяйки към сместа по малко от супата при непрекъснато бъркане. Когато купата със застройка се напълни, сместа се изсипва при чорбата.
· Маслото се запържва с няколко трохи хляб, прибавя червения и черния пипер  и сипва в готовата чорба.
· Разбърква се и сервира гореща.
***Чорбата може да се приготвя целогодишно с шилешко или овче месо, добре почистено от лойта и ципите. 


5 коментара:

  1. Неуморна си ти...
    И както винаги вкусотийки!
    Спокоен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Охо, кой го казва :)
    Благодаря, Краси!
    Хубав уикенд и на теб! /но с нетърпение очаквам да видя какво твориш сега :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубава рецепта. Дъщеря ми никак не харесва агнешко, но след тази рецепта всеки уикенд си правим чорба. Продължавайте да публикувате рецепти, защото те всяват радост на трапезата.И може би вашите страхотни творби трябва да се публикуват в списание, защото са обяснени с много голяма лекота и нежност, който всяват увереност в хората, който четат рецептите. Има изображения, който излъчват увереност и красота във вашите рецепти и не говоря само за тази рецепта те са безброй много, и създават именно тези много усмивки, за който сме сготвили ястието. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ САМО ТАКА!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви! Много се радвам, че ви е харесала чорбицата така приготвена :) И на мен ми е любима :)
      Благодаря, че харесвате блога ми и това, което правя :)
      Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...