2 януари 2010 г.

Гъбена фантазия с пилешки рулета



Продукти за 4 порции:

4бр. пилешки гърди - пеперуди /около 800гр/

Подправка за пиле (моята е смесени равни части мащерка, черен пипер, лют червен и сол/

150г шунка

150 твърд кашкавал

100мл пилешки бульон и 100 мл бяло вино


450 г гъби /печурки са при мен/, ситно нарязани

4 с.л. царевично нишесте

300мл прясно мляко
2000мл. вода
5 ск. чесън, ситно нарязан
200гр меки сирена - сложих топено и едно тип Дунавия

1 ч л черен пипер

3-4 с л зехтин


Приготвяне:

* Филетата пеперуди се разделят на две части и начукват на тънко /поставени в найлонов плик или фолио/

* Поръсват се с подправката и оставят да "починат" 2 часа.

* Кашкавала и шунката се нарязват на тънки филии.

* На всяка готова пържола се поставя по резен кашкавал и резен шунка.

* Навива се на стегнато руло и забожда с клечка за зъби от двата края, за да не се отваря .

* Поставят се в тиган заедно с виното и бульона /вода/ и затварят с капак.

* Задушават се така 10-15 мин.

* Изваждат се в отделен съд и оставят да се охладят напълно. Ако е останала течност се изсипва при рулцата. След което всяко руло се нарязва напречно на 3-4 кръгчета.

* Чесъна се запържва за 1-2 мин. Прибавят се ситно нарязаните гъби и пържат до изпаряване на течността.

* Прибавя се нишестето, разбърква и наливат водата и прясното мляко.

* Бърка се докато заври. Прибавят се настърганите сирена и черния пипер.

* Оставя се да заври добре.

* Изсипва се в огнеупорна тавичка сместа. Върху нея се нареждат кръгчетата филе /и изсипва течността им, ако има такава/

* Запича се във фурната на мах за 5-7 мин.
* В чиния се поставят по 3-4 рулца и няколко лъжици от соса. И задължително drinks бира smile1


Източник и рецептата, която адаптирах по мой вкус palachinka


2 коментара:

  1. Пробвах ги снощи.Невероятни са.Вкъщи си изядоха и пръстите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) това е целта- да си оближеш пръстите. Радвам се, е Ви харесало

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...