14 април 2010 г.

Пълнени пилешки бутчета

Умопомрачително вкусни nyam nyam и никак не са трудни за правене. А аз направих повечко, прибрах в хладилника и след 3 дни пак изпекох.


За една порция е напълно достатъчно едно бутче, пълнежа не е малко.
Продуктите са за 10 броя, като първите 5 изпекох веднага, останалите завих, защипах с клечки и прибрах в кутия в хладилника. След 3 дни овалях в трохите и изпекох. Хубавото на рецептата е, че може да се импровизира с пълнежа, а хрупкавата коричка отгоре си е не само хрупкава, а и ароматна. Може и да се изпържат, но тогава няма да са толкова "здравословни", както печените.


10 пилешки горни бутчета (едрички са, признавам)
200 гр. гъби
250-300 гр шунка, от онази, за която вече писах - Пражка шунка (или варено-пушено филе)
250-300гр кашкавал
10-на кисели краставички
100-150 мл зехтин или олио
една връзка магданоз
1 ч.ч. галета
1 ч.ч. корнфлейкс
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. мащерка
сол - на вкус

Приготвяне:
* Бутчетата се обезкостяват, обезкожават smile1
* Поставят се между два листа свежо фолио (или в найлонов плик), начукват, където е дебело месото.
* Гъбите се почистват и варят 5 мин. (това обикновено го правя в микровълновата фурна)
* Кашкавала, шунката, готовите гъби, половината магданоз и киселите краставици се нарязват на дребно.
* Корнфлейкса се начуква (между два листа хартия пак да кажа как го правя, с бутилка отгоре намачквам) и смесва с останалия магданоз - ситно накълцан, галетата, черния пипер и мащерката.
* Пържолите се разстилат на равна повърхност - дъска за рязане и в единия край поставя по една лъжица от всички нарязани продукти - кашкавал, краставички, магданоз, гъби и шунка.

* Завива се на стегнато руло и с клечки за зъби (или дървени шишчета) щипват краищата така, че да се получи добре затворено бутчето.
* Когато всички бутчета са готови, потапят се за малко в мазнината, отцеждат добре, след това овалват в сместа галета, корнфлейкс, магданоз и подправки.
* Нареждат се на хартия за печене и поставят в загрята фурна на средна скара.


* Изпичат се за около 30-40 мин. на 190*.

@@@ Предупреждение: Пият и бира, и вино drinks drinks

14 коментара:

  1. А и как изглеждат...С нетърпение очаквам рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Права си, Пепи, умопомрачително вкусни са и лесни за приготвяне! Както винаги, поднесени с много любов са при теб! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Иршад, готово е :)
    Ева, много ти благодаря :)

    Хубава вечер на вас!

    ОтговорИзтриване
  4. Аз вече си ги хапнах ....
    Имаш награда при мен,Пепи!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Много благодаря за предупреждението.Без него нямаше да е същото.Страхотно си го обяснила нагледно Пепи.А изпълнението е повече от блестящо.Ха наздраве.

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря, Краси :)
    Хубави и дано да са слънчеви почивните дни!

    ОтговорИзтриване
  7. Йоли, в никакъв случай не трябва да разваляш удоволствието от вкуса им без бира :) Не си такъв човек, но за всеки случай ;*)
    Наздраве да е!

    ОтговорИзтриване
  8. Специални благодарности от името на мъжа ми! От всичките ми опити до момента да приготвя по най-разнообразни начини пилешки бутчета - това е първата рецепта, която одобри и унищожи :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  9. Моля, Габи, много се радвам, че сте харесали бутчетата, така приготвени!

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотни! Понеже хич ме няма в обезкостяването ;) дали биха станали с филета вместо бутчета?

    ОтговорИзтриване
  11. Ще станат, но ще е по-сухо. Първо самото филе е по-сухо, второ са печени. Ако държиш да е от филе - топни ги в зехтин/олио и тогава постави да печеш, или "изпържи" под капак - така ще станат по-сочни.
    А пилешки пържоли от бут вече се продават готови - обезкостени :))

    ОтговорИзтриване
  12. Супер! Не знаех, което означава, че трябва задължително да ги пробвам. Много благодаря! :)

    ОтговорИзтриване
  13. Превъзходни, сочни и приятно ароматни пълнени бутчета, това е резултатът от моя опит!Благодаря за идеята и точната рецепта.

    ОтговорИзтриване
  14. С какво друго може да се напълни бутчето?

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...