25 май 2010 г.

Пилешки бутчета в медено горчичен сос

Много сочни и любими у нас - независимо дали с бутчета, или с крилца - в медено-горчичен сос мариновани. Преди години не бях и помисляла да хапваме месо със сладко-солен вкус, но Юлия ми показа доста токави рецепти, с което ме впечатли и реших да опитаме. А нали са и с мед, подведох и половинката, и едното дете

Освен бутчета, вкусно става и с всяко пилешко месо, но най често правя бутчета или крила.

Продукти:
1,5 кг. пилешки бутчета
3-4 лъжици горчица
2 лъжици мед
2-3л. майонеза
3 с.л. кетчуп
сока от 1 лимон
3-4 лъжици соев сос
5-6 скилидки счукан чесън или една лъжица чеснов прах)
щипка черен пипер, щипка мащерка
1 к.ч. бяло вино
1 к.ч. бира

Приготвяне:
* Всички продукти се смесват в купа. 
* Прибавят се почистените и подсушени бутчета; разбъркват се. 
* Завива се съда с фолио/хартия и се прибира в хладилник поне за 4-5 часа, желателно е 12ч. (но в краен случай може и час)
* Нареждат се в тава, сипва се остатъка от марината върху тях и прибавя още 1 к.ч. чаша вода
* Завива се с фолио добре, поставя във фурната на 250* за 20 мин, след което запича за около 1ч. на 180*
* По желание след като се махне фолиото може да се запекат на грил или горен реотан и обърнат от другата страна до почервеняване на коричката.
* Вкусни са както топли, така и студени

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...